петък, 5 февруари 2016 г.

Размисли за парите

   Ели гледа в youtube едно украинско семейство: родителите снимат видеа на 2 те си малки деца. Днес гледахме видео от Дубай, където празнуваха 3 тия рожден ден на момиченцето в хотел“ Бурж ал Араб“. Това провокира в мен идеята за този пост. Какво е отношението на парите към щастието? В случая с това семейство мисля, че те обичат децата си и са много грижовни към тях, т.е. не си „купуват“ тяхната любов с подаръци. Това е супер.
В общия случай аз мисля, че парите са нещо хубаво, защото те ни служат да си купим материалните неща, които улесняват ежедневието ни и ни карат да се чувстваме добре и удобно. Нито тяхната липса, нито пък робуването на парите и желанието да имаме повече и повече са ок за мен.
   Според мен парите идват като естествена последица от това да продаваме труда си, правейки онова, което харесваме и обичаме. Разбира се, източници на парите може да са наследство, печалба от лотарията или някакви подобни неочаквани събития;). Те не са цел, а средство, защото щастието определено не е в това просто да имаме пари и ако някой смята така...много се е объркал;).
   Парите са неразривна част от живота и щастието ни съответно. И интересно, че когато не мислим за тях, а просто сме щастливи и се радваме на живота, парите ни намират по един или друг начин.

Няма коментари: