понеделник, 12 септември 2011 г.

Aviva, my love

       Tърсейки по-интересни и некомерсиални филми, наскоро попаднах на „Aviva, my love”. Обичам романтиката на френското и италианско кино. И не само…„Aviva, my love” ме заинтригува най-вече с тематиката и сюжета си.   Жена на видима възраст около 40-45 години с 3 деца- тийнейджъри (всеки с историята си) и безработен мъж, който не бърза да си намери работа;). Сестра й и възрастните й болни родители също присъстват, разбира се;). Тя се опитва да изхранва семейството си, работейки като кухненски персонал. Върти домакинството, опитва се да помага на всички и да ги подкрепя и пише книги, докато бърка яденето на печката. Да бъде писател е неосъществената й мечта и талант. Среща утвърден писател, който предлага да издаде книгата й под негово име с аргумента, че тя не е достатъчно известна. Тя приема заради парите, които ще спечели, един вид се „продава“ доброволно. Бързо осъзнава грешката си и решава да си върне обратно книгата. Обвинява го, че я е изманипулирал, но в крайна сметка вината си е нейна, че се поддаде. Най-готиното беше, че в крайна сметка успя на всички фронтове и още веднъж ми се потвърди убеждението, че когато човек е на правия път, нещата му се получават. А черешката на тортата бе, че получи и подкрепа от семейството си по повод писателския й талант, а те не даваха вид да я подкрепят;). Ще кажете, че това е просто един филм…ммм, не…когато гледате филма, ще разберете защо;)
Повечето хора за съжаление се отказват от таланта си, защото „нямат време“!!! По този начин се обричат на нещастие до края на живота си, работят нещо само, колкото да печелят и да преживяват на ръба на оцеляването. Тази тема е безкрайно интересна;) Филмът е прекрасен!

1 коментар:

seasons каза...

Ще го пробвам непременно, Боби. Аз пък си мислех да ти препоръчам един, който гледах наскоро "Paris At Midnight" - даже истински се забавлявах. Целувки