понеделник, 13 юни 2011 г.

Да помним личната информация за другите и да правим жестове на внимание към тях

       Да помним името на другия, както и неговите интереси и факти от личната история, е въпрос на елементарно усилие, което дава много добър резултат – другата страна се чувства прекрасно и е предразположена и отворена за комуникация с нас.
Друг важен момент са празниците на близките ни. Ако не можем да ги помним, прекрасна идея е да си направим електронен календар в интернет, който автоматично да ни изпраща напомняния на имейла ни. За мен това се оказа прекрасно решение. Обичам да съм организирана в това отношение и да не забравям.
Хората се чувстват страхотно, когато им покажем, че са важни за нас. Защо да не го правим по-често?:)
       Жестовете на внимание са прекрасен начин да направим другите щастливи и да покажем, че държим на тях. Няма значение дали са малки или големи жестове. Понякога нещо много дребно може да ни направи наистина щастливи. Една усмивка, една хубава дума, едно споделено кафе с кроасани...Дори и когато не са съвсем в целта, жестовете и подаръците изразяват внимание, което е наистина страхотно.
       Не рядко можем да попаднем на хора, които не умеят да приемат жестове на внимание и това по-скоро ги притеснява – в зависимост от ситуацията можем да смекчим подхода и да направим нещата да изглеждат по-небрежни. В крайна сметка, ако човек е наистина такъв тип, който обича по-непреднамерено общуване, можем да му дадем внимание по начин, който е комфортен за него.

Няма коментари: