четвъртък, 31 март 2011 г.

Седмица на организацията

Ще кажете, какво е това животно? Ами много просто – тук много усилено пиша и коментирам с всички вас процесът на достигане на вътрешна хармония в неговите най-важни аспекти- справянето с негативното в нас най-общо казано.Дотук супер! Само че понякога, докато търсим как да се справим с негативизма и лошите мисли, забравяме за някои съвсем обикновени неща - да спим добре, да се храним, както трябва, да сме организирани, а не да си пилеем времето за щяло и нещяло. Повечето от нас прекарват 80-90% от времето си в работа поради простия факт, че нямат друг избор и в България работодателите много често експлоатират доста. Ние, разбира се, не сме съгласни да сме експлоатирани и манипулирани. Мисля, че е въпрос на дисциплина да си организираме времето така че да отделяме време на всички ежедневни дейности, включително деца, които аз все още нямам, но съм убедена, че те са най-големите консуматори на време и грижи. Но дори и в тази ситуация, ние сме абсолютно задължени да полагаме минимални грижи за себе си, така че да сме във форма и способни да се грижим за другите.
Нахвърлях небрежно един списък с дейностите от ежедневието, за които се сетих като основни:
1.Лична грижа: за тялото, лицето, зъбите (почистване и подхранване), движение и физически упражнения, както и грижа за вътрешния ни мир( размисли по темата, усилие да ме положителни и медитация)
2.Сън
3.Планиране на седмично меню (наскоро прочетох тази идея и много ми допадна, ще я пробвам), пазаруване, приготвяне на храна и хранене
4.Чистотата на дома
Храненето и сънят ги отделих не защото не са и те форма на грижа за тялото и душата, но са много важни и значими сами по себе си и гълтат супер много време.

Няма коментари: