вторник, 22 март 2011 г.

Добро място за живеене ли е България?

Всички искаме да живеем в страна с висок стандарт, където да се чувстваме защитени от закона, да ни е лесно да започваме и развиваме бизнес, да е чисто около нас и да виждаме усмихнати хора. Е това ако не е идилия;).
За мен лично нещата стоят малко по-глобално и философски. Тъй като в този блог говорим за вътрешна хармония, мисля, че ако постигнем тази хармония, много по-рядко ще ни се случват каквито и да е негативни събития в живота, дори и най-дребните. Ще бъдем много по-хармонични и така ще влияем и на хората около нас в същата посока. Ето защо аз реших да подарявам книгата си „Хармония отвътре навън”. Това е моят начин да направя света по-добър.
Но, ще кажете, защо да не живеем във вътрешна хармония, но на по-хубаво място. Това е малко като историята за кокошката и яйцето. Аз мисля, че ако хората се постараят да живеят в мир със себе си и имат желание да се развиват, да следват талантите си, всичко друго постепенно ще се нареди (на същия принцип както, ако някой се промени и се настрои положително, от живота му отпадат „негативните елементи”;).
Също така, много е важно да се концентрираме на положителните страни на България;). А те са доста;)...

Няма коментари: